Vígi József - Snicer - már négy serleget is nyert különböző BMW találkozókon az autójával. Egy 27 éves felújított 730i-vel közlekedik, amin mindig akad tuningolni való, és a zsűrinek mindenhol elnyeri a tetszését. A városban már messziről megismerik a BMW-s haverok.

- Mindig szoktunk villogtatni, köszönni egymásnak, ha találkozunk az utakon, és néha össze is járunk beszélgetni - mondja Snicer. - Így találtuk ki azt, hogy Kaposváron is rendezzünk egy márkatalálkozót. Az első alkalom amolyan felmérés volt, mekkora igény lenne rá, hiszen Magyarországon Soltvadkerten és Sopronban van nagy BMW-s összejövetel, színes programokkal, bulival, különböző versenyekkel.

- Elsősorban a helyi BMW-seket szeretnénk összehozni - teszi hozzá Vajda Zoltán, akit legtöbben csak Pogyként ismernek. - Ahogy számoltuk, Kaposváron mintegy negyvenen vannak, akiket érdekelne egy ilyen klub. Az első találkozóra 15-en jöttek el. Volt, aki Keszthelyről, Pécsről érkezett.


Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!
Kattints a galériához!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Mivel nem ismernek Somogyban mindenkit, ezért a Facebook-os oldalukon kezdték hirdetni a találkozót. Majd a parkolókban figyelték a márkatársakat. Ha láttak egyet, odamentek hozzá és adtak neki egy szórólapot.

- Mindegy milyen a BMW-je, régi, új, épített vagy gyári, csak az embléma és az életérzés a lényeg. Olyan ez, mint a Harley-Davidsonosok. Egyszer beül az ember, ha akkor megfogja az autó, örökre BMW-s marad - mondja Pogy.

- Sokan félnek a BMW-től, a nagy teljesítménye miatt, mert olyan híre van, amilyen... - véli Snicer. - Számunkra ez az autó! A kocsi az a babakocsi, a bevásárlókocsi, stb. Sajnos van néhány olyan tulajdonos, aki nem akar normálisan vezetni, áthágja a szabályokat. A hírekben is gyakran hallani: ezt a rablást vagy azt a balesetet BMW-vel követték el. Épp ezért van egyfajta „előítélet” a tulajdonosokkal szemben. Mi nem vagyunk állatok, normálisan, kulturáltan közlekedünk. Csak épp rajongunk a márkáért. A célunk pedig az, hogy összehozzuk a hasonló fanatikusokat Kaposváron.

Erre valószínűleg tavasszal kerül majd sor. A fiúk ugyanis országos szintű találkozóban törik a fejüket, amely Kaposvár hírnevét is öregbíthetné. Mint mondják: a teszt jól sikerült és a soltvadkerti találkozó is 20 autóval kezdődött hat éve.

Címkék: BMW, találkozó, kis szines