4

Virág Ernő, a tulajdonos Zala-Kraft Kft. ügyvezetője az avatóünnepségen elmondta: a tíz évvel ezelőtt megnyílt Hotel Venus kétezer négyzetméteres épülettömbjét további 5500 négyzetméterrel bővítették. Itt alakították ki a négycsillagos Hotel Aphrodite szárnyát, a wellness-részleget, valamint a kétszintes mélygarázst. Az új épületrészben fitneszterem, squash-pálya és egy csaknem kétszáz fős konferenciaterem is helyet kapott.

2


A mintegy 600 millió forintos beruházáshoz 145 millió forint európai uniós támogatást a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatából nyertek, a fennmaradó hányadot részben önerőből, részben pedig hitelből finanszírozták. A tulajdonos hozzátette: az eddigi háromcsillagos szárnyban 30, az új hotelrészben 40 szoba található, s az együttesen közel kétszáz férőhelyes két hotelben a nyolc új alkalmazottal együtt közel harminc embert foglalkoztatnak.

5


Manninger Jenő a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnökeként azt hangsúlyozta: a jövőben erősödik a vállalkozások és a gazdaság támogatása, amelyek révén éppen a minőség és a szolgáltatások fejlesztése a cél. Az Új Széchenyi Terv a jövő évtől valószínűleg még inkább figyelembe veszi a zalakarosi szállodaberuházáshoz hasonló fejlesztéseket, itt ugyanis az egészséges életmódot és a biogazdálkodást is megvalósítják a szálloda tulajdonosai.

Novák Ferenc polgármester ezt azzal egészítette ki, hogy a hotelhez tartozó saját farmon nemcsak állatokat tartanak, de a szálloda konyháján felhasznált alapanyagokat is helyben termelik. Válság idején pedig kiemelkedő dolognak számít egy olyan beruházás, amely új munkahelyeket is teremt a turizmusból élő Zalakaroson.

„Ahol a saját kertünkből főzünk!”

A Hotel Venus wellness és családbarát szálloda Zalakaros központjában, zöldövezetben fekszik, mindössze 100 méterre a Gránit Gyógyfürdő bejáratától. A páratlan panorámával rendelkező szálloda a szabadtéri sport-és szabadidőközpont közvetlen szomszédságában található.

3

Elsődleges célcsoportjaink a wellness-t kedvelő és nyugalomra vágyó családok és párok, a kisebb-nagyobb gyermekekkel érkezők.

A jelenlegi épületben 38 két-, valamint háromágyas, illetve több kétágyas luxus és családi szoba található. A szálloda wellness részlegét élménymedencék, jacuzzi, gőzfürdő, finn- és infraszauna alkotják. Wellness- és étterembővítés, squash pálya és a 60 autót befogadó mélygarázs az új szárny építésével együtt kerül átadásra.

Szolgáltatásai skálája széles: fitneszterem, asztalitenisz, lovaglási és kerékpár kölcsönzési lehetőség, könyvtár, DVD tár, klubszoba és játszószoba áll a vendégek rendelkezésére.

A szálloda új szárnya – amely az Aphrodité nevet kapta – 30 egyedileg kialakított és „saját névre” elkeresztelt szobái és lakosztályai extra tágasak lesznek. Különösen a friss házasok örülhetnek majd a jacuzzit is magába foglaló nászutas lakosztálynak. A családi, mintegy 50 m2-es apartmanok, valamint az elnöki lakosztály minden igényt kielégítenek.

Programajánlatok a vendégek részére igény szerint: tájékoztató Zalakarosról és a környék kínálta szórakozási lehetőségekről, magyaros büféest zalai ízekkel és ínyencségekkel, túraútvonal összeállítása a környéken, fél órás városnéző kerékpártúra Zalakaroson.

Garabonciás Farm:

A farm Garaboncon, egy kis zalai faluban található.  Három éve kezdődött a lepusztult telep korszerűsítése. Ehhez 15 millió forintnyi európai uniós támogatást nyertek, amelyet kiegészítettek saját erővel.

1

A XXI. század gasztronómiai szemléletét valósítja meg Magyarországon a Hotel Venus, amikor a vállalkozás saját mintagazdaságában termel nyersanyagokból készült ételeket kínál vendégeinek. Míg Ausztriában, Németországban vagy Olaszországban e gondolkodásmód a mindennapok része, hazákban erre eddig alig akadt példa.

A „több, mint bio” élelmiszer alapanyagok a szállodától 5 km-re lévő farmról származnak, amely egy modern kori paraszti gazdaság,  ellentéte az elembertelenedett nagyüzemi termelésnek. A farmon zöldség-, gyümölcs- és gabonatermesztés, valamint állattenyésztés folyik, 8,3 hektáron. Itt az állatok kifutóban, szabadon mozoghatnak, a közérzetük összehasonlíthatatlanul jobb, mint szűk ketrecekben tartott társaiké.

Az állatok takarmányát magunk termesztik, és saját keverőben készítik elő számukra. Nem használnak vegyi adalékanyagokat, hozamfokozókat, táplálásuk teljesen természetes. A szálloda teljes hús- és tejtermék igényét fedezi a farmon tartott 700 hízócsibe, 200 tojótyúk, 27 anyakoca, ugyanannyi hízó - köztük mangalicák is - 45 süldő,  23 anyajuh, 19 bárány,  13 hízómarha, 2 db tejelő tehén, 8 anyanyúl.  Lovakat is tartanak. A töltelék és füstölt árut a letenyei vágóhídon állítják elő, saját állatainkból. Zöldséges kertünk biztosítja a friss salátát, hagymát, paprikát, paradicsomot, uborkát, burgonyát, káposztát és sárgarépát.

A saját birtokon való gazdálkodásnak munkalehetőséget teremt a környéken élőknek, az élelmiszereket nem kell messziről szállítani, tartósítani, tárolni, éretlenül leszedni. Ugyanakkor a helyi ízek révén igazi zalai ételkülönlegességek előállítására van mód. Ilyenek például a krumplis prósza, a dödölle vagy a rakott padlizsán.

Egészen más zamata van a kapirgálós csirkehúsból készült paprikásnak, a mezőn szabadon kószáló bárányból főzött pörköltnek, a vidáman röfögő mangalica sonkájának. Az állatseregletet szürkemarhák és tehenek egészítik ki, amelyek a szálloda svédasztalára tartósítószer mentes tejtermékeket biztosítanak.

A Garabonciás Farm túlmutat a paraszti gazdaságon, mivel egy élmény helyszín is: közkedvelt programjaik a lovaglás, a kocsikázás ekhós szekéren, az állatsimogatással egybekötött farmlátogatás, melyet igény szerinti időpontra, idegenvezető kíséretével szerveznek. A családbarát program keretében a legkisebbeknek játszótér készül. A nagyobbakat ókori ékszerkészítés, fegyver-és hajómakett építés, medencében vívott tengeri csata, mesedélután, ásatási játék várja.

Címkék: wellnes, Garabonciás Farm, Virág Ernő, Hotel Venus, Zalakaros, kis szines