auto

A legtöbb autószalont a szervize tartja most el. Az elmúlt években ugyanis jelentősen megcsappant a forgalmuk. Az augusztus és a szeptember azonban bizakodással tölti el a kereskedőket.

Szabó Péter, a Koto Autóház kereskedelmi vezetője elmondta: 2007 és 2009 között 50%-os visszaesés tapasztalható. 2009-hez képest 2010- re még további 20%-os az értékesítés csökkenése. Az elmúlt két hónapban pár százalékos javulás tapasztalható.

Szabó Péter bizakodó az év végét tekintve. Kaposváron idén eddig 200 autót adtak el a helyi szalontulajdonosok. Ez alig ötöde az 5 évvel ezelőttinek. A tapasztalatok szerint a magánszemélyek alig vásároltak az elmúlt években.

Piller Csaba a Tóth és Tsa Kft. értékesítési tanácsadója elmondta: egyfajta fokozódó érdeklődést érzékeltek az utóbbi két hónapban a magánszemélyek részéről, a meglévő céges ügyfeleink mellett.

A jelenlegi vásárlók többsége egyébként készpénzzel fizet. Vagy az alacsony vagy a luxuskategóriájú autókat keresik. Az autókereskedők abban reménykednek, hogy a kormány intézkedései is segítik az autóeladást.

Mihalicz Zoltán, az Opel szalon vezetőjének tapasztalatai szerint a kormány intézkedései, gazdasági lépései törvénycsomagok javaslatok hatására némi változás, pozitív irányvonal már látható. Az igazi fellendülésre azonban még néhány évet várni kell- tette hozzá.

 

Címkék: Mihalicz Zoltán, Piller Csaba, Szabó Péter, autószalon, érdeklődés, vásárlás, forgalom, autó, kis szines