kossuthter


Kaposváron található Magyarország legszebb főtere és főutcája - így értékelte a Virágos Magyarországért Szervező Bizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. azt a munkát, amelyet a megyeszékhely végzett a belváros átalakításával. A díjat idén adták át először, Szita Károlynak a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója nyújtotta át az elismerést.

Kaposváron 2010-ben befejeződött a belváros sétálóövezeteinek kiépítése, a Fő utca mellett immáron díszburkolat fedi a Noszlopy és az Ady utcát is. A gépkocsi forgalom kitiltása után díszkandelábereket helyezett ki, növényszigeteket épített és új köztéri szobrokat állított a város. A 2,4 milliárd forintos beruházás részeként megújult a Szivárvány Kulturális Központ, parkolóház és mélygarázs is épült.

Nézze meg a virágos Kaposvárt

Az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye (Entente Florale Europe) egyedülálló program, hiszen 25 ezer településen majdnem ötvenmillió embert mozgósít minden évben a harmonikus környezet megteremtésére, szépítésére. Kaposvár a nemzetközi megmérettetésben már rendelkezik egy kimagasló eredménnyel: 2004-ben arany minősítést nyert el az Entente Florale Europe versenyben és ezzel Európa Virágos Városa lett.

Nézze meg webkameránkon át a kaposvári főteret, amelyet Magyarország legszebb főterének választottak.

Címkék: főtere, legszebb, Kaposvár, kis szines