Szita Károly 1994-től kezdve irányítja Kaposvárt. Magas fölénnyel nyerte idén is az országgyűlési választásokat. Programjában kikérte a kaposváriak véleményét is. Céljai között szerepel a közbiztonság javítása, továbbá több rendőr legyen az utcán. Intenzív járda-és útfelújítás is szerepel a tervek között. Továbbá a megkezdett pályázatok mint az Agóra, a kaposvári piac, a fürdő és uszoda befejezése. Szita Károly fontosnak tartja a munkahelyek teremtését és az ipari park fejlesztését. Októberben és novemberben cselekvési terv készül, amely pontról pontra kijelöli Kaposvár jövőbeni fejlődésének útját

Mészáros Miklós Balatonboglár fideszes polgármestere elsőként a költségvetést szeretné rendbe tenni, a több mint egymilliárdos hitelállományt mielőbb rendezni. Tervei között szerepel az ügyfélbarát hivatal megvalósítása. Két nyertes pályázat is folyamatban van Balatonbogláron, elkezdődött a járóbeteg szakrendelő infrastrukturális fejlesztése és a város rehabilitációja is folyamatban van.

Kenéz István, Balatonlelle független polgármestere azon az úton kíván továbbhaladni, ahogy az előző ciklusban. Elsősorban a bevételtnövelő beruházások létrejöttét tűzte ki célul, valamint az idegenforgalom minőségén is javítani szeretne. Több attrakciót is terveznek, köztük a szabadtéri színpad átalakítását és a fürdő fejlesztését is szeretnék megvalósítani.

Holovits Huba Balatonföldvár fideszes polgármestere hatékonyabb és gazdaságosabb intézményrendszert akar megvalósítani. A turisztikai attrakcióknak is nagy szerepet tulajdonít, a szabadtéri színpadot modernizálná, a kikötő melletti önkormányzati ingatlant fejlesztené.

Hidvégi József Fonyód fideszes polgármestere az elkezdett pályázatokat szeretné megvalósítani. 2011 tavaszára a tervek szerint megújul a fonyódi kilátó, őszre pedig befejetzik a rendelő korszerűsítését. 2012-re a városközpont megújulhat. Hidvégi József fontosnak tartja, hogy pályázatot nyújtsanak be az iskola és az óvoda energetikai fejlesztésére. Szeretnék, ha a 14 éve üresen álló szociális otthon ismét üzemelne, valamint fövenypartot is létrehoznának. Egy sportcentrum kialakítása is a polgármester tervei között szerepel.

Varjú László Igal most megválasztott polgármestere is sok mindent tervez. Szeretné a város, a kisegítő iskola infrastruktúráját fejleszteni, valamint a termál vizet gyógyvízzé minősítené és egy gyógyászati centrumot is létrehozna a fürdőn. Úgy véli, egy emberarcú önkormányzatra van szükség, ahol minden ember segítségre kell.

Karsai József Kadarkút megválasztott polgármestere a gazdasági stabilitás megőrzése mellett az adósságállomány kezelését is mielőbb kívánja rendezni. Munkahelyteremtést, útfelújítást, a település peremi részeinek fejlesztését is szeretné megvalósítani első ciklusában a polgármester. A beázó tornatermet és a csatornahálózat teljes kiépítését is pályázati pénzből mielőbb szeretné megvalósítani.

Zsombok Lajos Lengyeltóti független polgármestere egy komplett programot tervez, amellyel integrálná a roma kisebbséget. Úgy véli: a nagyberuházásokra is szükség van, hogy minél több munkahely létesüljön a településen, főként az alacsony végzettségűek számára. Teret nyitna a fiatalok szabadidős tevékenységeinek és erősítené a lokálpatriotizmust is.

Sütő László Marcali polgármestere a munkára kíván koncentrálni, szerinte ez csak békés környezetben politikai csatározás nélkül lehetséges. Fontosnak tartja, hogy megépüljön a Marcalit és a Balatont összekötő kerékpárút és minél több idegenforgalmi beruházás is létrejöhessen. A laktanya átépítése elindult már, valamint az óvoda fejlesztése. A jövőben a többi oktatási intézményt is korszerűsíteni kívánják.

Ormai István Nagyatád polgármestere csaknem 2 milliárdos beruházásokat kívánja első ízben befejezni. Uniós támogatásból megújul a művelődési ház és a ravatalozó is. A Széchenyi terv segítségével pedig egy gazdasági övezetet alakítana ki a volt laktanya területén. Elmaradhatatlannak ítéli meg a városi kórház fejlesztését is.

Schmidt Jenő Tab fideszes polgármestere három fő pontban határozta meg az új ciklus legfontosabb tennivalóit. Elsőként az elindult uniós projekteket fejezné be, ilyen például a járóbeteg szakellátó központ és az oktatási intézmények infrastrukturális fejlesztése. A munkahelyteremtés céljából Lullát és Balatonendrédet "kinyitná" az autópályára. A szennyvíz és a vízszolgáltatást is az önkormányzat kezébe tenné Schmidt Jenő.

Csákovics Gyula Zamárdi polgármestere a város rehabilitációja mellett több turisztikai attrakciót is megvalósítana. Egy már nyertes pályázatból megújulnak a strand vizesblokkjai, a part menti játszóterek és mozgáskorlátozott lejárók is épülnek.

Czeferner Józsefné Nagybajom polgármestere elsőként az új óvoda befejezését szeretné megvalósítani. A tervek szerint 2010. decemberében átadják az 1000 négyzetméteres új intézményt. Továbbá az óvoda és az iskola udvara 14 millió forintból kültéri játékokkal is bővül. A tervek között szerepel a fürdő átépítése, amelyre 740 millió forintot nyertek. A polgármester aszony szeretné, ha a településen a teljes szennyvízhálózatot is ki tudnák építeni.

Balázs Árpád Siófok fideszes polgármestere a városközpot rehabilitációját tartja a legfontosabbnak, amelyben a könyvtár és a víztorony teljes átépítése is szerepel. A tervek szerint 2011 nyarán ezek már üzemelni fognak, azonban teljesen télre készülnek el. A kórházban három milliárd forintból új sürgősségi osztályt és központi műtőblokkot hoznak létre. Tervezik a bölcsőde bővítését is és az ipari park rendbetételét. A közbiztonság javításának érdekében több kültéri kamerát helyeznek el a forgalmasabb helyeken.

 

 

Címkék: Mészáros Miklós, Hidvégi József, Varjú László, Kenéz István, Holovits Huba, Zsombok Lajos, Schmidt Jenő, Csákovics Gyula, Karsai József, Sütő László, Ormai István, Tab, Kadarkút, Fonyód, Zamárdi, Igal, Szita Károly, Balatonlelle, Lengyeltóti, Balatonföldvár, Marcali, Nagyatád, kis szines, Kaposvár