hoffmann

100 kérdés előzte meg az oktatásért felelős államtitkár érkezését. Fenntartás, finanszírozás, a NAT módosításából adódan nyilván a NAT, nemzeti alaptanterv tartalmi változásaira vonatkozóan a bemeneti-kimeneti követelményekre érkeztek kérdések - mondta el Ákli Istvánné, a Kaposvári Egyetem Pedagógus-továbbképző és Szolgáltató Intézet igazgatóhelyettese.

Hoffmann Rózsa szerint szakítani kell a piaci szemléletű oktatáspolitikával, vissza kell állítani a tanárok társadalmi és anyagi megbecsülését, feléleszteni a gyerekek alapműveltségét és támogatni a tehetséggondozást. Az államtitkár asszony cáfolta, hogy a kaposvárit a pécsi egyetembe olvasztanák.

Dr. Hoffmann Rózsa elmondta: minden vidéken található egyetem, főiskola arra számíthat, hogy ha ott minőségi képzés van, ha a munkaerő piacra képzik a fiatalokat, el tudnak helyezkedni, és megfelelő az oktatói kar, akkor az eltökélt szándékunk, hogy azok megmaradjanak, erősödjenek. Az államtitkárt Szita Károly polgármester is fogadta, majd ellátogatott a Katolikus Gimnáziumba és a Keresztény Értelmiségi Kör rendezvényére.

Címkék: oktatáspolitika, Hoffmann Rózsa, kaposvári egyetem, kis szines