lakics


Már szerelik össze és állítják be a gyártáshoz szükséges gépeket az új üzemcsarnokban, amely csaknem 15 ezer négyzetméteres területen épült az elmúlt másfél év alatt. Szél-, víz-, atomerőművekhez gyártanak majd gépeket, alkatrészeket. itt Lakics László, a Lakics Gépgyártó Kft. tulajdonosa elmondta: szeretnék ezeket az energetikai berendezéseket kiegészíteni más nyomdaipari, hajózási és egyéb nagyberendezésekre.

Az üzemben összesen 250 ember dolgozhat majd. Az első hirdetésre már 400-an jelentkeztek. Már most is folyamatosan vesznek föl embereket, forgácsolókat, lakatosokat. Lakics László a kaposvári gyáregységet 1,4 milliárd forintos saját tőkéből és 600 millió forintos uniós támogatásból hozta létre. A Guba Sándor utcai telek árából 28 millió forint kedvezményt nyújtott a kaposvári önkormányzat. Szita Károly, Kaposvár polgármestere a csütörtöki bejáráson elmondta: a város el akarja érni az évtized közepére az európai foglalkoztatási szintet, ami 64%.

Szita Károly, Kaposvár polgármester hozzátette: új, elsősorban ipari munkahelyek kellenek, ebbe a sorba ágyazódik be a Nabi magyar buszgyártása, az ipari park átadása, ahol 300 új munkahelyet remélnek és ez a gépgyártó üzem is, ahol ma 126-an dolgoznak, de egy éven belül többb mint 100 fővel bővíteni fogják a foglalkozatási létszámot. A termelés egy hónap múlva kezdődhet meg.

Címkék: Lakics Kft., uniós, munkahely, Szita Károly, kis szines