artventura

A szentendrei Paradicsom Egyesület célja, a művészet és a környezet kapcsolatának erősítése alternatív módszerekkel. A tárlaton gyakran felcserélődnek a funkciók, a láncfűrész például nem ellensége hanem tartója a facsemetének. A gépi hulladék kupaca pedig ételként jelenik meg.

Ez egy leegyszerűsített világmakett, ami nem éget meg. Itt minden mindennel összefüggésbe hozható. A kiállításlátogatók egy húron pendülnek, mindent kipróbálhatnak és megtapogathatnak.

- Nem sok olyan kiállítás van ahol bicikliket lehet látni. És itt volt egy földkocka is ami nekem nagyon  tetszett - mesélte Fügedi Mátyás.

- Másnál csak meg lehet nézni itt meg meg lehet fogni - mondta Tóth Gergő.

A tárlat a környzetvédelem és a művészet kapcsoltára is felhívja a figyelmet. A kiállítást a fogyatékkal élők is élvezhetik.

- Nem vitrinben tartjuk őket hanem ezeket meg lehet fogni, megemelni nem, de megtapintani. Ez egyrészt a fogyatékosoknak látássérülteknek is készült de természetesen a nem látássérült embereknek is élmény, hogy egy egy tárgyat megérinthetnek - mondta Szalai Lilla a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatóságának osztályvezetője.

A tárlathoz egy játék is kapcsolódik. Környzetvédelmi falajánlásokat lehet tenni a zöldkrajcár.hu weboldalon. A fődíj pedig az egyik kerékpár.

Címkék: Szabó Lilla, Tóth Gergő, Somogy Megyei Múzeumok Igazgatósága, Fügedi Mátyás, kis szines