pednap


A Klebelsberg Tehetségpontban fotó, festő, színi és zenei műhely működik. A gyerekek itt egyénre szabott segítséget kapnak. Hujber Tamásné, a Klebelsberg Tehetségpont szakmai vezetője elmondta: a kaposvári egyetem, a megyei könyvtár, a múzeumok igazgatósága, a tudósklub szakemberei segítnek, hogy minden tanuló mellé egy mentort tudjunk helyezni, aki mentorálja annak a tanulónak tehetséggondozását, fejlődését.

Jelenleg csaknem 100 gyerekkel tudnak foglalkozni, mert pályázatokon 12 millió forintot nyertek. Az új kormány változtatna ez eddigi tehetséggondozási rendszeren, és az egyedi teljesítményt támogatnák, hangzott el a pedagógiai napon. Gloviczki Zoltán, közoktatási helyettes államtitkár elmondta: akkor van egyenlő esély az orszában a tanulók előtt, hogyha mindenki a saját tehetsége, ambíciói szerint érvényesülhet. Hogyha valakit csak szegénysége, hátrányos helyzete gátol ebben akkor szeretnénk mindent elkövetni, hogy lehetőségei legyenek - tette hozzá Gloviczki Zoltán. Az államtitkár-helyettes arról is beszélt, hogy a közoktatási törvényt áttekinthetővé és használhatóvá akarják alakítani. Az egyik legfontosabb feladat az oktatásban most a természettudományos pályák megszerettetése.

Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség alapító elnöke szerint tehetségekben jól áll hazánk, sokkal inkább probléma azonban az a nagyobb létszám, akiknek műszaki és természettudományi pályára kéne menni és az érdeklődését a fiataloknak 2. , 3. gimnáziumban, 14-15 éves korban kell felkelteni. A Magyar Innovációs Szövetség ennek érdekében országos programot is indított.

Címkék: gondozás, tehetség, Klebelsberg, gyerek, kis szines