Zsanettéknál még a kutya is két nyelvű. A magyar és orosz szóra is hallgat. Zsanettnek nem az anyanyelve az orosz, de nevelő anyjának igen, így már 10 éve tanulja, bár csak 3 éve komolyan. Alexander Szergejevics Puskin verset mondott Zsanett a versenyen.

orosz lány

- Nagyon szeretek így verseket tanulni, mert valahogy az orosz versek nagyon tetszenek nekem, például Puskin ő a kedvencem - mondta Loósz Zsanett.

A versmondó versenyre a kaposvári orosz hagyományőrzők nevezték a lányokat.

- Jobban ismerem a lányokat, vagy fiúkat, hogy ki mire képes és amikor tudom, hogy Szentpétervárról van szó, a gyerekek is tudják hogy Szentpéterrról van szó, akkor nagyon-nagyon felkészültek - mondta Gokiel Szvetlana az Orosz Hagyományőrzők kaposvári Egyesületének elnöke.

Nyertek is. A fő díj egy út volt Szentpétervárra. Bianka fotókat mutatja. Még a cárok sírját is látták. Ez például I. Péteré. A legjobban ezek a szökőkutak tetszettek neki. Az úton persze ott volt a második helyezett, Bianka is.

Most éppen azt mondta el oroszul, hogy 2 éve táncol és nagyon szereti. Most is éppen tánc órára készült a Nita Dance klubban. Bianka már járt Oroszországban, de még érték meglepetések.

- Volt tejberizs, meg volt zabkása, meg köleskása, minden volt, minden reggel volt kása, finom volt - mondta Szejber Bianka.

Ahogy Zsanett, ő is már a középfokú nyelvviszgáját tervezi. De azt mondja az orosztanulás és a tánc bőven elfér egymás mellett.

Címkék: Loósz Zsanett, Gokiel Szvetlana, Szejber Bianka, Oroszország, kis szines