repcsi3.jpg


Egyelőre csak egy alapkő jelzi és még gaz borítja Somogyvár határában fekvő területet. 1 milliárd forintból épülne fel a településen egy üzem, ennek a felét uniós forrásból nyerte a cég, mivel az ország egyik leghátrányosabb kistérségében fejlesztenek. A polgármester ismerőse a Kft. vezetője, ezért választották Somogyvárt. Tökölről költöznek ide.

Nemcsak a település, nemcsak a kistérség, hanem az egész megye szempontjából, ha a foglalkoztatási helyzetet nézzük, akkor egy nagyon jelentős beruházás előtt állunk, hiszen kb. két év, amire ez felépül, de teljes kapacitáson közel 300 embert fog majd foglalkoztatni - mondta el Móring József Somogyvár polgármestere.

repcsi1


Műanyag kisrepülőgépekhez gyártanak majd alkatrészeket. Leginkább betanított munkásokra lesz szükségük. A somogyváriak nagyon örülnek a gyárnak. Androsics István somogyvári lakos elmondta: a városba eljutás a közlekedés miatt elég nehézkes, így az szerinte jó dolog lesz, de még nem hallott róla, hogy ilyen beruházást terveznek. A tervek szerint még idén elkezdik a gyár építését, az első ütem egy év múlva készülne el, akkor 50-en már kapnak itt munkát.

 

 

Címkék: kisrepülők, Móring József, Somogyvár, kis szines