Tisztázzuk a szavakat. A "tujázás": mozgó villamos ütközőjén utazni. Egyre többször hallani, hogy a fiatalok vagányságból felkapaszkodnak a villamos ezen részére, majd felveszik videóra az akciót. Az esetek többségében megússzák a kalandot, de volt már, hogy súlyosan megsérült a gyerek, mert leesett menet közben.

Most újabb őrület vette kezdetét. A "balconing" lényege, hogy egy szálloda erkélyéről a medencébe ugrálnak a fiatalok. A részeg, vagy bedrogozott fiatalok rendszerint éjjel, vagy hajnalban vetik magukat a kiszemelt célpontra: a szomszédos, vagy közelinek hitt erkélyre és onnan a szálloda medencéjébe. Pilar Costa, a mallorcai belügyi tárca felelőse elmondta az újabb súlyos esetek kapcsán, hogy csak idén kilenc halálesetről tudnak. Néhány éve nagyon megszaporodtak az ilyen "toronyugrások", különösen Mallorca és Ibiza szigetén, valamint a legfiatalabb európai turisták által látogatott lakóhelyeken Ibizán. A kormány azon gondolkodik, hogy megfelelő óvintézkedéseket vezetnek be a szállodákban.

Az El Mundo című napilap szerint az ibizai és mallorcai szállodák az erkélyek biztonsági átépítését határozták el, mivel számos európai fiatal az "erkélyezés" híve.

Címkék: Ibiza, balkoning, kis szines