Mint korábban beszámoltunk harminc somogyi vendéglátós diszkriminatívnak tartotta, hogy kizárták őket az üdülési csekket elfogadók köréből. Immár vége a szezonnak, de azóta sem kaptak kedvező választ a kérelmükre. Hiába állapította meg a  a Gazdasági Versenyhivatal egy hasonló cipőben járó debreceni vállalkozás panasza nyomán, hogy a a jelentkezők kiválasztása során diszkriminatív gyakorlat érzékelhető.

Kertész Rezső, a Kisosz somogyi társelnöke elmondta: a szezonban az üdülési csekket több helyen elfogadták, holott ezt valójában nem tehették volna meg. Ha tehát legálisan nem ment, a vállalkozók kiskaput kerestek és találtak is.

Példaként említette a rádpusztai idegenforgalmi centrumot, ahol csak a panziója kapta meg, az étterem nem fogadhatta el az üdülési csekket, csak mert nem egy helyrajzi számon van a kettő. Fonyódon volt olyan vendéglátó hely, amelyet többször hivogattak az Üdülési Alapítványtól, hogy feketén, engedély nélkül elfogadják e az üdülési csekket

A Kisosz somogyi társelnöke szerint ennek érdekében jó döntés lehet a rekreációs kártya bevezetése a papír alapú csekk helyett, azonban a kivitelezés részletei még nem tisztázottak.

Címkék: elfogadás, vendéglátó, KISOSZ, üdülési csekk, étterem, kis szines