cukorgyar

Az az innováció, ami a cukorgyárban megjelenik, az példaértékű - mondta el Szita Károly Kaposvár polgármestere. Nem csupán Magyarországon példaértékű, hanem Európában is - tette hozzá.

Hazánk egyetlen cukorgyárában ugyanis 650 milliós fejlesztés hajtanak végre. Ezek többsége elsősorban környezetvédelmi beruházás. Majdnem mindennel el is készültek már, hiszen szombaton kezdődik az idei kampány.

840 ezer tonna répát dolgoznak majd fel. Ez lesz az eddigi kaposvári rekord. December végéig 120 ezer tonna cukrot állítanak elő.

Bráth Zoltán, a Magyar Cukor Zrt. igazgatósági elnöke elmondta: Kaposvárnak, a Magyar Cukor Zrt.-nek 105 ezer tonna kvótája maradt, ennyit adhatunk el belföldön, ez a magyar fogyasztás egyharmada. Ezt a jövőben növelni szeretnék.

Hájos László, a Magyar Cukor Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese hozzátette: nem tettünk le a tervünkről, hogy előbb-utóbb répakampányokon kívüli időben nyers cukrot finomítsunk és minél jobban megközelítsük, hogy az ország minél nagyobb hányadát tudjuk itt előállítani.

Ezen kívül több tervük is van: silót és csomagolórészleget építenének és az alternatív energia programot is folytatják.

Címkék: Magyar Cukor Zrt, répa, innováció, tonna, cukorgyár, Szita Károly, kis szines