Talán egy autómárka sem büszkélkedhet azzal a népszerűséggel, ami a VW Bogarakat övezi. A púpos hátú négykerekű jószág az 1940-es évektől fogva a megszállottak kedvence. Mindegy, hogy új vagy régi, eredeti állapotára felújított vagy garázstákolmány, a címszó: bogár, léghűtés, boxermotor, és szabadságérzés.

Hétvégén, mint minden évben augusztus végén Somogyba érkeztek az ország bogarasai. Több mint száz veterán és új jármű vonult végig a sétálóutcán, hogy a Kossuth térre érve megcsodálhassák őket az érdeklődők. A legrégebbi még az 1940-es évekből származik, osztott hátsó ablakkal, az indexlámpa helyett pedig karos irányjelzővel, és egyéb napjainkban már nem látható különlegességgel.

 

A veteránokon kívül voltak T1-es kisbuszok, egy Kübelwagen, és nem kis meglepetésként egy vászontetős Trabant Tramp-is csatlakozott a menethez.

 

Az eső miatt ugyan a gyorsulási futam elmaradt, de így is szép számú érdeklődő gyűlt össze Kaposvár belvárosában. A következő veterántalálkozót, amelyen természetesen a bogarasok is ott lesznek Orfűn tartják szeptember 17-19-ig.

Egy Bogár élete :)

Címkék: bogarasok, VW Bogár, kis szines