A Balaton egyik leglátványosabb szüreti mulatságán először a környék hagyományaival és ételeivel ismerkedhetsz meg, miközben elleshetsz néhány szőlészeti és borászati fogást a profiktól.

Miután jól kitáncoltad és teleetted-ittad magad a finomságokkal, vasárnap kétezer évnyi badacsonyi történelem vonul fel a szemed előtt. Nem, ez nem a bor hatása, hanem a borrendek, a néptáncegyüttesek és a korabeli maskarákba bújt helyiek látványos felvonulása.

Sőt, még a badacsonyi tűzoltók is felöltik a díszegyenruhájukat, és előhozzák a garázsból a nyolcvanéves, patinás tűzoltókocsikat! A felvonulás közben sokszor megkínálnak majd egy pohár borral, így igazán jó hangulatban ünnepelheted együtt a színes forgataggal a badacsonyi szüretet. És ha tevékenyen kiveszed a részed a mulatságból, jövőre még jobban csúszik majd az új badacsonyi bor!

A Badacsonyi Borvidék egy kis ékszerdoboz a Balaton-felvidék nyugati részén, 2000 hektár területével a kisebb borvidékek közé tartozik. A szőlőveszőkkel borított vulkáni és vöröshomokkő hegyek lankáin a változatos adottságok miatt különböző jellegű borok teremnek, sokszínűvé varázsolva a borvidéket.

(Forrás: badacsony)

Címkék: Badacsony, borvidék, szüret, szőlő, bor, kis szines