vihar

Elszenesedett gerendák, lógó cserepek, szétégett hűtő, beszakadt mennyezet. Péntek este ide, a szoba sarkába vágott a villám. Ilonka néni nagyon megijedt, azt mondja: perceken múlt az élete. A tető fél óra alatt leégett. Szinte mindenük odaveszett. 5 millió forint a kár. Nagybajomban egy másik házba is belevágott a villám. A szomszédok azt mondják: borzasztóan megrémültek, nagy csattanást lehetett hallani.

A károsultak átmeneti segélyre jogosultak. Ezt az önkormányzaton lehet kérelmezni. A vihar miatt még ma is csörgött a telefon a kataszrófavédelmi igazgatóságon. Ottjártunkkor is egy kidőlt fához riasztották őket Siófok környékére. A hétvégén összesen közel 100 jelzés érkezett a Somogy megyei tűzoltóság ügyeletére. Ebből megközelítőleg 80 százaléka fakidőléshez érkezett a jelzés, melyek villanyvezetékre, épületekre, utakra dőltek. Kaposváron és Siófokon vonultak a legtöbbet a tűzoltók.

Siófokon tetőket szakított le az erős szél. Egy helyen az udvarban álló autókra is ráfordította, de senki sem sérült meg. A kaposvári vasútállomás környékén a csatornák nem tudták elnyelni a hirtelen lezúdult esőt. A 30 centiméteres vízben araszolva haladtak a járművek. Tegnap este 200 kaposvári háztartásban 8 órán át nem volt áram.

Címkék: károsultak, villámcsapás, leégett, vihar, kis szines