A Szivárvány Zeneházba meghirdetett Kaposfest komolyzenei koncertek a kaposvári zeneiskolában lesznek megtartva. A pénteki nyitóhangversenyt a nagy érdeklődésre való tekintettel a Csiky Gergely Színházban tartják.

Technikai okok miatt Kulka János csak két koncertet ad, szombaton és vasárnap a Csiky Gergely Színházban. A jövő hétre tervezett fellépésekre váltott jegyek vasárnapra érvényesek. A többi helyszínre hirdetett programok változatlanok.

Tizenöt év után új önálló lemezzel jelentkezik Kulka János, amelyet a Kaposfesten mutat be. Az Akarod vagy nem című korongon 13 dal 13 történetet mesél el.

2010. március végén jelenik meg Kulka János új lemeze. A művész egyik nagy kihívása, hogy próbálja megőrizni önmagát.

- Igyekszem olyan dolgokat csinálni, amik vállalhatók, amik olyanok, amilyen én vagyok, amiket szeretek. Ezen a téren egy lemez nagy szabadságot ad, hiszen tulajdonképpen azt csinálok, amit akarok. Persze vannak határok, és muszáj döntést hozni, amikor belekezdesz a megvalósításba. Felkészülés közben az ember még futna erre-arra, mozdulna minden irányba, de amikor eldöntötted milyen lemezt csinálsz, ahhoz kell tartanod magad - tette hozzá a művész.

- A lemezen 13 szám 13 történetet mesél el. Mint színész, miként élted meg a feladatot: énekesként szeretnél helytállni, vagy előadóművészként, aki énekel is?

- Az én értelmezésemben egy gondolatokat átadni akaró, nyitott, és önmagát érzékenynek tartó színész próbálkozása ez a lemez. Vidéki színészként nagyon sokat énekeltem, főleg Pécsen és Kaposváron. Különös fordulat, hogy éppen Kaposváron kerül bemutatásra ez a lemez. Ennek is nagyon örülök. Égi jelnek vélem ezt a dolgot. Énekesként nem határoznám meg magam. Inkább éneklő színész vagyok, aki arra törekszik, hogy ne kelljen színészi fogásokkal pótolnia a hiányos énektudást.

- A Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon kettő exkluzív koncert keretében fogod bemutatni új lemezedet. Nem ez lesz az első, hogy énekesként állsz színpadra – gondoljunk csak a legutóbbi nagysikerű Dés-Bereményi produkcióra. Látod már lelki szemeid előtt, milyen hangulata lesz a koncerteknek?

- Igen. Nagyon kevés dolgot látok előre, de ezt igen. Az érzés maga ismerős a Dés koncertekről, de az első lemezemet is legalább 150-200 alkalommal elénekeltem különböző helyeken. Kaposváron énekeltünk Csákányival két évvel ezelőtt, ott is egy nagyzenekaros estünk volt.

- Egyedül leszel főszereplő, vagy szeretnél vendégeket is hívni?

- Hívtam vendégeket, például kaposvári zenészeket. Olyan régi kedvenceket, akikkel sok-sok éve együtt zenéltünk. Például azt az Ódor Vera nevű hegedűs lányt, aki ott húzta a Csárdás Királyné fináléjában. Ez valahogy olyan szép körbeérése a dolgoknak, hogy 15 év után, ha minden jól megy, akkor ott lesz mögöttem és húzza a zenekaromban.

Címkék: fellépés, Kulka János, komolyzene, Kaposfest, koncert, Kaposvár, kis szines