63 építész látta meg az egykori kenyérgyárnak otthont adó épületben rejlő lehetőségeket és vetette papírra elképzelését a kenyérgyári épületegyüttes komplex kiépítésére és kulturális centrumként való hasznosítására.Az egykori kenyérgyárból az épület mostani jellegét és a környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve egy kulturális központot hoznának létre, amely már most három nagy kiállításnak ad otthont.


Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!
Kattints a galériához!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A neves építészekből, művészettörténészekből és gazdasági szakemberekből álló bíráló bizottság a beérkezett alkotásokból négyet díjazott, hármat ajánlott a kiíró felé kiemelt megvételre, hetet pedig megvételre.  A nyertes pályázó 7,5 millió forint díjazásban részesült, a többi díjazott között további 25,5 millió forintot osztottak ki.

A 320 fok Művészeti Oktatási és Technikai Központ Tarnóczky Tamás Attila tervei alapján készülhet el. Az épületcsoport újjáépítésének elsődleges célja, hogy Siófok város arculatát meghatározó olyan emblematikus, nemzetközileg is kitüntetett figyelemre méltó építészeti alkotás valósuljon meg, amely megoldásaiban, formavilágával hosszú évtizedekre meghatározója legyen a városrésznek. A tervek szerint a 12,5 ezer négyzetméteren megvalósuló projekt első ütemének építése 2011 közepén kezdődne, és két év alatt valósulna meg. 2,4 milliárd forintos költségvetéséhez 1,4 milliárd forinttal járul hozzá az Európai Unió.

A beruházás második ütemét a tervek szerint 2-2,2 milliárd forintos költségvetésből tíz éven belül kellene megvalósítani. A nyertes pályamunkákból kiállítás is nyílt a helyszínen, amelyet október másodikáig tekinthet meg a nagyközönség.

Címkék: Tarnóczky Tamás, kenyérgyár, 320 fok, kulturális központ, beruházás, Siófok, kis szines