visz1

Az összesített és a vidéki kategóriában is első helyen szerepel a Balatonlellétől tíz percre található viszi Chateau Visz luxusétterem. A kritikus összesített pontszámai alapján 9,8-ot ért el. A szakvélemény szerint különleges, ünnepélyes vagy romantikus alkalomra igazi kényeztetés ebben az étteremben eltölteni az időt, amely néhány órára egy másik időszámításba repíti a látogatót.

kistucsuk

A vidéki lista 9-ik helyezettje a balatonszemesi Kistücsök étterem. Mint korábban beszámoltunk Csapó Balászt, a vendéglátóhely vezetőjét az év étterem-tulajdonosának választotta az Alexandra Étteremkalauz. A Kistücsök étterem színvonalában már jó néhány éve behozta a legtöbb fővárosi éttermet, a balatoni mezőnyben pedig egyértelmű a fölénye. A kritikus 9 ponttal jutalmazta menüsorát.

hert2

A Kutas-Kozmapusztán található Hertelendy- kastélyszálló a toplista 14-ik helyezettje. A somogyi táj látványa szinte aperitifként hat az ebédhez. Egyszer csak szemünk elé tárul a kastélyszálló, amely idén csatlakozott az egyik legrangosabb nemzetközi szervezethez, a Relais & Chateaux-hoz. Az étteremkritikus 8,6 ponttal jutalmazta.

Címkék: Hertelendy, Chateu Visz, Kistücsök, étterem, kis szines