Ebben az esztendőben a Balaton nyugati medencéjében lesz az orvosok és gyógyszerészek regattája, a nyugati Balaton talán legmodernebb kikötőjében a BL Apartments & Yachtclubban.

A rendezők a tavalyi év sikerén felbuzdulva, 2010-ben is megrendezik a Mackó Classic-ot az 1975 előtt gyártott vitorlások oldtimer betétversenyét. Péntektől egészen vasárnap délutánig, folyamatos programok várják az érdeklődőket Balatonlellén, szombaton túraversenyt, vasárnap pályaversenyt futnak a népszerű szakmai regatta versenyzői.

A szombati versenyt a Simon Béla, Lázár Csaba, Bujdosó Ferenc, Ifjabb Bujdosó Ferenc, Bujdosó Mátyás, Bujdosó Zsigmond, és Hegedűs Milán alkotta csapat, Gardazzura nevű hajójával nyerte meg.

A csapat második alkalmmal indult a neves megmérettetésen. A versenyzők 11 órakor rajtoltak el Balatonlelléről, majd Balatonszemes, Zánka, Balatonboglár, és újra Balatonszemesre érkeztek. Az egyenletes szélben kettő óra tíz perc alatt tették meg a távot. Minden bizonnyal jövőre is elindul a sikeres csapat a Surgicare Orvos – Gyógyszerész Kupán.

Címkék: gyogyszerész, Gardazzura, vitorlásverseny, orvos, kis szines, kupa