A három boci és az anyuka, Ikres. Ez a neve, mert eddig az összes ellése iker volt. A mostani hármas azonban mindenkinek meglepetést okozott, még a tulajdonosnak is.

Szalai Károly nagyon meglepődött, ugyanis mindig volt szarvasmarhája, de még hármas ellés nem fordult elő. Ikerellés volt már több alkalommal, de hármas még soha. A picik szerdán este jöttek világra, szinte segítség nélkül. Kicsit még ingatag lábakon állnak, de egészségesek.Az igazi boci szemek még rácsodálkoznak a világra. Csak a mi kedvünkért hozták ki őket a szabad ég alá.

bocik

Még soha nem voltak itt. Egyikük rögtön el is indult egy kis felfedező útra. Úgy kellett visszacsalogatni. Dr. Szabari Miklós, a Kaposvári Egyetem szaporodásbiológusa azt mondja: nagyon ritka az ilyen hármas öröm. Továbbá hozzátette: hármas ikrekről idén már hallani lehetett egyszer az országban, amúgy ez fél százalék alatti, tehát nagyon-nagyon ritka, ráadásul úgy, hogy ennyire egészségesek legyenek születés után egy héttel és az anya is. Az aszalói szaporulat azért is megy ritkaságszámba, mert semmiféle hormonkezelést nem kapnak itt az állatok. Vígan legelésznek, ha kedvük van.

Címkék: hármas ikrek, Szabari Miklós, Szalay Károly, borjú, Somogyaszaló, kis szines