Gyermekzsivajtól volt hangos a kaposvári Klebelsberg kollégium szombaton. Az ország minden részéről érkeztek családok az Emmanuel Közösség táborába. A legtöbben évek óta visszajárnak.

Horváth Miklós Nagykanizsáról érkezett családjával. úgy véli, a keresztény társadalomban, hiánypótló egy ilyen tábor. A nap egyik fontos családi eseménye a dicsőítés és közös ima. Több százan énekelnek ilyenkor együtt. A francia erdetű Emmanuel Közösségnek ez az egyik legfőbb célkitűzése. Az Istennel való kapcsolatot megélni a mindennapokban. Ezen kívül egymás segítése, főleg a családoké. A csoport magyarországi vezetője szerint ugyanis a családok vannak kitéve a legnagyobb támadásnak.

emmanuel

Szentkereszty László, az Emmanuel Közösség vezetője elmondta:  a mai világban szét akarják bontani az ép, egészésges családokat mindenféle negatív hatással, pl: liberalizmussal.Ezért azon küzdenek, hogy a természetes ahogyan a Jóisten megteremtette a világot, hogy családokra épüljön ez maradjon meg. A szolgáló közösség az örömhírt akarja megosztani az emberekkel. Ezért Kaposváron először mutatták be a Péter és Néró című rockoperát a baranya megyei Boly hívei. Az előadást az 1000 éves pécsi egyházmegye tiszteletére készítették. A darab nemcsak a közönségnek hanem az előadóknak is lelki feltötődést jelent.

Címkék: Emmanuel, védik, gyerek, Isten, család, kis szines