A legjobbnak a gyenesdiási "Játékstrand" lett. A partok állapota, gondozottsága nyerte el a legjobb, 4,6-es osztályzatot. Az úszási lehetőség, a gyermekjátékok és a sportolási lehetőségek kínálata, a vendéglátás választéka, valamint a személyzet szolgálatkészsége egyaránt 4,4-es kapott. A legfelkapottabbnak számító balatoni strandok - a füredi Esterházy, a keszthelyi Városi és a siófoki Nagystrand - az átlagosztályzatuk és az ár-érték arányra kapott jegyük alapján is a mezőny utolsó harmadában végeztek.

A víz tisztaságát, a meder állapotát 4,3-re értékelték a válaszadók, és ugyanilyen minősítést kapott a strandok szolgáltatásaiban tapasztalható ár-érték arány is. Az utolsó előtti helyen 4,2-es átlagosztályzattal a parkolási lehetőség áll, a leggyengébb, 4,1-es osztályzatot pedig az illemhelyek, mosdók állapota és tisztasága kapta a szavazóktól.

Egy-egy strand, vagy annak különböző szolgáltatásai esetében is mutatkoztak eltérések a minősítésekben, de a 3,4-es osztályzatnál nem született rosszabb jegy. A népszerű siófoki Nagystrandnál például a sportolási lehetőségeket 4,6-re, míg az illemhelyek állapotát csak 3,8-re, a balatonfüredi Esterházy strandnál a part állapotát, gondozottságát 4,7-re, míg a mosdókét csak 3,9-re értékelték.

A 37 balatoni helyszín közül a gyenesdiási "Játékstrand" érte el a legjobb, 4,7-es átlagot. A második helyen a balatonszárszói Központi szabad-strand és a balatonfüredi Kisfaludy strand osztozik 4,6-es átlageredménnyel.

A teljes listát kapcsolódó dokumentumként találja.
forrás: balatontipp.hu

Kapcsolódó anyagok

Címkék: Siófok, Balaton, kis szines