Huszonöt, az árvíz során kárt szenvedett hernádcécei család gyermekét látja vendégül a Siófoki Önkormányzat. A gyermekek és kísérőik június 13-tól 20- ig töltenek el egy hetet a Városi Kollégiumban. A kisiskolások arról a településről érkeznek, ahol a Siófoki Városi Rendőrkapitányság munkatársai teljesítettek szolgálatot az árvíz idején.

A város kezdeményezéséhez számos helyi vállalkozás is csatlakozott és különböző felajánlásokkal járulnak hozzá a bajbajutott családok gyerekeinek ellátásához és szórakoztatásához. A Balaton- parti Kft. és a Galérius Fürdő a strand, illetve a wellness központ ingyenes használatának lehetőségét biztosítja, vendéglátósok pedig a napi ötszöri étkezés megoldásához nyújtanak segítséget az önkormányzatnak. Az elsők között jelezte segítő szándékát a Páter Étterem, a Dániel Vendéglő, a Főnix Étterem, a Rustica Étterem, a Royal Pékség, a Marci Pékség és az FGSz. A Balatoni Hajózási Zrt. hajós kirándulást szervez a csoportnak.

A nyaraltatás mellett a SIOK általános iskolái gondoskodnak egyéb programokról és arról is, hogy az észak-magyarországi gyerekek ne üres kézzel térjenek haza a katasztrófa sújtotta településükre. A siófoki szülők bevonásával csomagokat állítanak össze, már most gondolva az őszi iskolakezdésre.  A DRV 25 élelmiszer- és tisztítószercsomagot ad át a gyerekeknek június 15- én a Városházán.

A további felajánlásokat Virág Erzsébet oktatási referens gyűjti össze (30/227-2781). Itt jelezhetik az egyéb adományok célba juttatásának részleteit.

Címkék: Hernádcéce, nyaralás, Siófok, kis szines