rekonstrukció

Az országház faburkolata, a versailles-i kastély parkettája, konzol asztala és tükre, a Louvre ablaka, csak néhány, abból az ezer munkából, ami Rostás Árpád nevéhez fűződik. A somogyi asztalos több mint 200 kastélyban restaurált. A Kapospontban tavaly májusban beszámoltunk, hogyan dolgzik a mester.

Jelenleg Sissi hercegnő egyik bútorán munkálkodik, emellett egy álom megvalósítását tervezi. A vatikán, a Szent István bazilika és a Pannonhalmi apátság után Somogy megyének is lesz turisztikai látnivalója. A világszerte ismert Rostás Árpád vándorasztalos, restaurátor egyből tudta, hogy Nágocs lesz a helye annak a gótikus templomnak, amit annak idején megálmodott. A szakember elmondta, hogy ezzel a művel szeretné meghálálni a településnek azt a  gondoskodást, amit fiatal korában kapott.

Rostás Árpád hozzátette:a fából, és kőből épülő katedrális tervezési folyamatban van, az alapkőletételt szeptemberre tervezik. A külföldi, és hazai támogatók már több tízmillió forintot gyűjtöttek össze a megvalósításra, de ennek még a sokszorosára lenne szükség. Az asztalosmester az építés folyamatba be szeretné vonni a szakmunkásnak tanuló diákokat, úgy, hogy nyaranta lehetősget biztosítana nekik a munkára, és a nehéz helyzetbe került embereket is. A több mint 4000 négyzetméteren fekvő területen a tervek szerint egy kastély is épülne. A vándorasztalos legmerészebb elképzelése, hogy a letisztult formát képviselő templom ablakain beszűrődő fény olyan hatást keltsen a bentlévőkre, mintha Jézus mennybe menetele lenne látható. Ez a beruházás valószínűleg fellendítené a térség idegenforgalmát.

Címkék: építés, Rostás Árpád, templom, kis szines