Ezért tudtak teljes felújításra pályázni. Összesen 15 tagsikola, óvoda tartozik majd egy központhoz. Egy milliárd forintot fordíthatnak fejlesztésre.
Az egykori Kisvakond Óvodának csupán a falai maradtak meg. Minden más teljesen új. Az intézményt bővítették is, például fejlesztő szobával.

47 millió forint volt a beruházási költségünk, ami az Áfa növekedéssel megnőtt durván 50 millió lett elköltve erre – mondta Makai Sándor Somodor polgármestere.
Az óvodát vasárnap adták át hivatalosan. Az intézmény augusztus 1-től Somogyjádhoz csatlakozik majd. Összesen hét iskola és nyolc óvoda tartozik majd egy központhoz.

- Ismerjük már 2 év óta a leendő kollégákkal egymást, igyekeztünk úgy előkészíteni az együttműködést, hogy már semmiféle problémát ne okozzon szeptember elsejétől, közös programokat szerveztünk, közös továbbképzéseket szerveztünk, a gyereket is már közös programokon megismertettük egymással – mondta Kovács Gyuláné a somogyjádi iskola főigazgatója.

Ugyanez a helyzet a szentgáloskéri óvodával is. Vadonatúj játszóteret is kaptak a gyerekek az oviban. Jutában szintén bővült és szépült az intézmény. Valamint akadálymentesített bejáratot is építettek.

Címkék: Makai Sándor, Kovács Gyuláné, Somodor, óvoda, gyerek, kis szines