Az eldobott papírzsebkendők is tehetnek a klímaváltozásról – derült ki csütörtökön a Munkácsy Gimnáziumban. A Compass Egyesület tudatos fogyasztóvá akarja nevelni a fiatalokat, ezért szervezték a programot. A vevőket félrevezető reklámokból anti-dizájn showt rendeztek, és volt stand up comedy is.

Nap mint nap találkozhatunk hasonló feliratokkal az üzletekben. A Compass Egyesület anti-dizájn pályázatára képekkel nevezhettek a fiatalok.

- Kezd nagyon nagy hangsúlyt kapni az, hogy egészségesebben együnk és mit vásárolunk, és ne legyünk áldozatai a nagy hipermarketek akcióinak, akármilyen átveréseknek, amivel manapság már együtt kell élnünk - mondja Váradi Dániel.

Ez vicces helyzeteket is teremt.

- Arra odafigyelek, ami engem érdekel, hogy mit eszek, arra csak tegnap óta - fogalmazott Felméri Péter, humorista. - Már rég fel volt írva, hogy egészséges táplálkozás és akkor erről kéne olvasni, és tegnap volt időm, hogy a neten utánanézzek.

Pedig nemcsak az egészségre, hanem a környezettudatosságra is érdemes odafigyelni. Az eldobott papírzsebkendők is tehetnek a szélsőséges időjárásról.

Nekem kell saját magamnak vigyázni a környezetemre, mert a tét nagy. Nem tudjuk, mi a végkifejlet, de az is lehet, hogy évszázadok múlva lesz-e olyan klíma a Földön, ami emberi élet számára élvezhető - teszi fel a kérdést Németh Lajos meteorológus.

Címkék: környezettudatosság, kis szines