BKV

A webisztan.blog.hu fotóján jól látható a matrica, és a blogot olvasva az is kiderül, hogy a Twitteren egy bizonyos p3d3str1an nevű felhasználó azt írta, hogy ő már ki is próbálta a buszos wifit, és tényleg működik. Bizonyítékként az alábbi képpel szolgált, amin az iPhone wifidetektáló oldala látható.

wifi


Valaki mástól viszont azt hallottam, hogy az ingyen wifit csak a tesztüzem idején biztosítja a busz fenntartója - írják a webisztan.blog.hu-n. Nem tudom, hogy így lesz-e, ugyanakkor nehéz belátni, hogy miért ne biztosítaná a BKV (vagy az alvállalkozó) az ingyen nethozzáférést, ha már egyszer úgyis benne van a képesség a járműben. És az üzemben tartási költségnek nyilván elenyésző része egy 3g előfizetés. (Bár pontosan azt sem tudom, hogy milyen technológiákat használ a busz a vezeték nélküli internet biztosítására.)

Megközelíthetjük onnan is a problémát, hogy egyáltalán van-e értelme ingyen wifit biztosítani a buszokon... Az eszemfuttatás további részét olvassa el eredeti helyén, a webisztan.blog.hu oldalon!

Címkék: BKV, WiFi, kis szines