A szakszervezet szerint a cég a munkaszerződéseket sértő módosításokat kényszerített a személyzetre, előzetes konzultáció nélkül - tudtuk meg lapinformációkból. A minden BA-alkalmazottat megillető kedvezmények közé tartozik, hogy a munkatársak, valamint közvetlen családtagjaik - az alkalmazott hat hónapi munkaviszonya után - a teljes ár tíz százalékáért utazhatnak a British Airways bármelyik járatán. Mindez azonban nem része a munkaszerződéseknek, és a BA a márciusi sztrájkok előtt figyelmeztette utaskísérőit, hogy ha sztrájkolnak, véglegesen elveszítik minden kedvezményüket.

A brit légitársaság 13 ezer légi utaskísérőjéből 12 ezret képviselő Unite szakszervezet vasárnap a BBC-vel azt közölte, hogy hétfőn a terveknek megfelelően megkezdődik a sztrájk és május 28-án zárul.

Sajtóinformációk szerint a szakszervezet már korában jelezte, ha a vitás kérdésekben nem sikerül dűlőre jutni a vállalat irányítóival, további sztrájknapokat is tart: május 30-tól június 3-ig és június 5-től június 9-ig. A BA utaskísérői márciusban is sztrájkoltak, először három, majd négy napig.

Címkék: kis szines