Újabb világszámmal kápráztatta el a nagyérdeműt Farkas Árpád. A Somogy megyei Hetesen élő 70 éves nyugdíjas kormány nélküli, 21 kaszával felszerelt kerékpárján gurult le az Árpádtetőtől Mánfáig tartó hat kilométeres távon szombat délelőtt. A hajtűkanyarokkal teli úton most csak azért nem zsonglőrködött, mert az erős szél elfújta volna a labdákat.

Árpi bácsi

Árpi bácsi amint teljesít egy kihívást, egyből már az újabbon töri a fejét. legutóbb több mint száz üvegpoháron egyensúlyozott, előtte felkerékpározott Kaposvárról a fővárosba, természetesen kormány nélkül, zsonglőrködve. A Mecsekben is legurult már a kaszákkal felszerelt biciklijén, ennyit azonban, mint most, soha nem szerelt a drótszamárra.

Az éles szerszámot nem aratásra, hanem produkciókra használja. Mint mondja, nem tud tétlen maradni. Amíg megteszi a Kaposvár-Hetes közötti távolságot, szinte megbetegszik az autóbuszon.

- A velem egykorú nyugdíjasok mind panaszkodnak, itt fáj, ott fáj, amott fáj. Az a gyógyír, hogy csinálni kell valamit. Én artista vagyok, ha éppen mással foglalkozom, akkor is a produkción jár az eszem - nyilatkozta korábban a KaposPontnak.

Bár az őt féltő családjának és barátainak már legalább ezerszer megígérte:"Ez lesz az utolsó!" - szinte biztosra vehetjük, hamarosan ismét előáll egy produkcióval.

Ez valószínűleg addig folytatódik, míg nem teljesül Árpi bácsi legfőbb vágya - a szombatihoz hasonló módon legurulni a svájci Alpok egyik csúcsáról.

Címkék: Árpi bácsi, kis szines