A játékokat önkéntesként maguk a dolgozók gyűjtötték össze az elmúlt három hónap folyamán. Az átadó ünnepség illeszkedik a vállalat országos Őrangyal Programjához, melynek keretében a tavasz folyamán 5000 darab játék talál majd gazdára 25 gyermekintézményben.

borostyan1

A kaposvári ünnepséggel egy időben mintegy 350 darab játékot kapott a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság II. számú Gyermekotthona és az Éltes Mátyás Általános Iskola Egységes Módszertani Intézménye a szekszárdi, illetve a pécsi munkatársaktól.

Mózes Ernőné, a Borostyánvirág Alapítvány Anyaotthonának igazgatója elmondta, hogy az intézmény 1998. március 1-jén nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy segítse a támogató családdal nem rendelkező, kisgyermekes, fiatal anyákat. A Borostyánvirág Anyaotthon családok átmeneti otthonaként működik, gyermekeket és anyákat fogad az ország egész területéről. Ma 11 lakószobában összesen 34-en élhetnek átmenetileg az intézményben.

borostyan2

- Sajnos 2005 óta folyamatosan csökken a költségvetés, a számlák pedig egyre csak nőnek, a normatívából már nem tudunk megélni. Ezért örülünk nagyon minden adománynak akár magánszemélytől, akár cégektől. Ezek segítenek nekünk fenntartani az intézményt évről évre.

Farkas László, a Provident régióvezetőjének elmondása szerint a játékgyűjtést a kollégák azért is fogadták nagy örömmel, mert még a rendkívül feszített munkaritmus mellett is gyakorlatilag bárki részt vehetett benne, ugyanis nem kellett egy időben ugyanott lenni azoknak, akik segíteni szerettek volna. „A kollégák számára a hasonló akciók már ismerősek – egy alkalommal egy oxigénhiányból eredő idegrendszeri károsodással született kecskeméti kisfiú gyógykezelésére 1,6 millió műanyag kupakot gyűjtöttünk össze. Jó látni, hogy a kollégák a jótékonysághoz ugyanolyan felelősségteljes, „profi” módon állnak hozzá, mint a munkájukhoz – ez teszi lehetővé a sikereinket mindkét területen.

Címkék: Borostyán, kis szines