Tesirekord

Mindemellett idén még a Guinness rekordot is szeretnék felállítani a leghosszabb folyamatos testnevelés óra kategóriájában. Az iskola 140 tanulója 4 testnevelő tanár vezetésével 72 órás maratoni testnevelés órán vesz részt, a dombóvári TESI MARATON nevű rendezvényen, ahol a tanárok nem csak egy tanévnyi, hanem egy egész középiskolai testnevelés tananyagot sűrítenek 3 napba, sőt, ennél is többet.

A program 2010. április 19-én, hétfőn 00:00 perckor kezdődik, és meg sem áll április 21, szerda 24:00-ig. A programot a szervezők úgy alakították ki, hogy az aktív testmozgás lehető legtöbb válfaját ki tudják próbálni a diákok. A klasszikus tanórai anyagok (pl. a szertorna, atlétika, labdajátékok) mellett helyet kap a nordic-walking, az ökölvívás, grundbirkózás, a kerékpártúra, a spinning, az aerobic, melyeket képzett oktatók és szakedzők irányításával végeznek a tanulók.

A tervek szerint a második napon Barcelona cselgáncs olimpiai bajnoka Kovács Antal aki jelenleg az Atomerőmű SE elnöke valamint a török és ukrán és magyar bajnok és kupagyőztes kosárlabdázó Gulyás Róbert is beszáll, hogy egy rövid időre leváltsa a fáradt testnevelőket egy-egy tesióra erejéig, hogy ezzel is népszerűsítsék saját sportágukat. A szervezők természetesen gondolnak mindenre, így a fiatalkorú gyermekek csak szülői beleegyezéssel vehetnek részt a megterhelő maratoni tesi órán, emellett biztosítanak nekik

80 l ásványvizet, 300 db pogácsát, péksüteményt, fejenként 10 pizzát és minden résztvevő feliratozott pólót kap a rendezvény logójával ellátva.

Címkék: Guinness, testnevelés, kísérlet, Dombóvár, rekord, iskola, kis szines