illegális szemétlerakó


Több méter hosszan tornyosul a szeméthegy a Nádasdi utcában. Az utóbbi hetekben nőtte ki magát a földből az út mellett. Van itt művirág, DVD tok sőt még lótrágya is. Ezt biztos nem egy autóból dobták ki.

Innen mindössze néhány száz méterre van a szeméttelep, de azok, akik idehozták ezt a hulladékot, nem vették a fáradtságot, hogy odáig elvigyék. Az út túloldalán volt korábban egy illegális lerakó, de azt már felszámolták. Ezt a lerakót is megszüntették már egyszer, táblát is kitettek, de hiába.
Nem messze egy családi ház felújításából származható sitt látható. Még az elhasznált seprűt és a narancssárga műanyag papucsot is itt dobták ki a csempével, festékes vödörrel együtt.

Az önkormányzat évek óta küzd a lerakók ellen, jelenleg Kaposváron kilenc illegális szeméttelep van, korábban 18 volt.
- A legritkább eset, hogy egy rendszámról vagy konkrét személyről bejelentést kapjunk, tavaly itt a Nádasdi utcában egy ember ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek, végül is egy félkegyelmű volt, és nem büntették meg – mondta Hartner Rudolf, a Kaposvári Városgondnokság vezetője.

Idén márciusban is beadott egy pályázatot az önkormányzat. Ha nyernek, újra felszámolják a lerakókat, a Nádasdi utcában is.

Címkék: Nádasdi utca, szemét, kis szines