Az Ady-napok keretében rendezték meg az iskolában három hetet meghaladó „Szülőföldem természeti és épített kincsei, szellemi értékei” című projektet, ahol a 9. A osztály azt vállalta, hogy elkészíti az iskola kicsinyített mását.

A 2008 novemberében átadott felújított épület mását 6400 darab kockacukorból alakították ki és 20,9 kiló a súlya. A rekordkísérletet hivatalosan is ellenőrizték és elfogadták, így nagy valószínűséggel bekerül a jövő évi Guiness Rekordok Könyvébe.
- A makett építésében 27 diák vett részt, a kockacukrok összeragasztását március 9-én kezdték el – mondta el Büttnerné Bódy Ágnes, az iskola igazgatója. Hozzátette: a feladatot a diákok maguknak találták ki.

 


A makett 113 centiméter hosszú és 70 centiméter széles, a tetőszerkezete pedig hungarocellből készült. Az építőkockákat, azaz a kockacukrokat technocollal ragasztották össze. Az elkészült építményt terrakotta, vörös, barna és fehér színekre festették.
A rekorder, kockacukorból épült makett jelenleg az iskola aulájában van kiállítva, de a közeljövőben készítenek neki egy védett helyet.

fotó: ady-nagyatad.sulinet.hu

 

Címkék: kockacukor, Nagyatád, kis szines