Ülősztrájk

A szombati Magyar Nemzet arról ír, hogy a HÖK vezetője szerint rágalomhadjárat és tudatos megfélemlítés zajlik az önkormányzat tagjai ellen, mivel az egyetem egyes felső vezetői és a helyi média elsősorban őket vádolja Babinszky László megbuktatásáért.

A napilapnak nyilatkozva Drégelyi Kiss Endre elmondta, hogy fogalma sincs, hogy a többi hallgató hogyan szavazott a rektorválasztáson, mivel a voksolás titkos volt. Ha valaki mégis tudja, hogy a hallgatói önkormányzat delegáltjai hogyan szavaztak, akkor az megsértette a demokratikus a demokratikus szavazás és a titkosság elvét. Drégelyi Kiss Endre szerint a HÖK tagjai személyes támadásoknak is ki vannak téve az előadásokon. Hozzátette: aki a HÖK tagjainak a legitimitását megkérdőjelezi, az egyetemi demokráciát és felsőoktatási törvényt kérdőjelezi meg.

- Felháborítóak a hallgatókkal szemben felhozott vádak, az pedig egészen elképesztő, hogy a tanár a diákokat az előadáson hátrányosan megkülönböztesse – jelentette ki a napilapnak Szávai Ferenc professzor, az egyetem pedagógiai tanszékének vezetője, aki elismerte, hogy vannak rektori ambíciói. Fontolóra veszi, hogy az új pályázaton elinduljon. Megdöbbentőnek tartja azt is, hogy Babinszky úgy ment el szabadságra, hogy az egyetemnek még nincs költségvetése és a szakindítási kérelmek sora is a vezető jóváhagyására vár.

Babinszky szabadsága idejére nem Repa Imre általános rektorhelyettesnek adta át a vezetői feladatokat, hanem a tudományos rektorhelyettesnek, holott a szervezeti és működési szabályzat azt írja elő, hogy az általános rektorhelyettest kell ilyenkor megbízni.

Repa Imre szerint ha nem szűnik meg a helyi sajtóban a diákok rágalmazása, akkor az iskola el fog tűnni a föld színéről, mert nem lesz olyan diák, aki a hallgatók meghurcolásáról hírhedté vált egyetemre akar majd jelentkezni.

Címkék: kis szines