vízkorlátozás


A nemfizetések miatt szűkítőt szerelnek fel a Kavíz munkatársai több Kaposvári háztartásban. Így naponta csak 30 liter víz folyik majd át a rendszeren.  
Gyakran előfordul, hogy a közös vízmérő miatt, több lakás vízfogyasztását korlátozzák. A Kavíz munkatársai csaknem 40 családot keresnek fel. Ők összesen 2 millióval tartoznak. Jelenleg egyébként 50 család kap kevesebb vizet a városban.  

- Azt gondolom, hogy a tisztességesen fizetők érdeklében ugyanolyan szigorral kell fellépnünk mint az év végén tesszük ezt folyamatosan. A fizetési felszólítók miatt mindenki tudja milyen hátralékkal rendelkezik – mondta Ift Miklós, a Kaposvári Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója.

A cég kintlevősége negyed év alatt, 15%-kal, több mint 7 millióval nőtt. A legtöbb kaposvárinak 30-40 ezer forintos hátraléka van.

Hasonló a helyzet a megye más szolgáltatóinál is. Az egyik legnagyobb somogyi cégnek a DRV-nek az utóbbi években 3-%-kal nőtt a kintlevősége. Míg 2008-ban 2000 fogyasztónál korlátozták a vízfogyasztást addig 2009-ben 300-al többnél. A közületeknél még rosszabb a helyzet. Duplájára nőtt a korlátozások száma.  

A 18 somogyi település ivóvízhálózatát működtető Aquazala Kft. kintlevősége évről évre több. Jelenleg a bevételük 6%-át próbálják behajtani.

Címkék: vízfogyasztás, korlátozás, kis szines