A megszokott helyen, de teljesen megújult környezettel várja majd a kaposváriakat az augusztus végére elkészülő új Kaposvári Nagypiac. Szita Károly polgármester az épület alapkövének péntek délelőtti elhelyezésénél kiemelte: Kaposvár a nehézségek ellenére sem mondott le terveiről, a válságban nem lassít, hanem gyorsít, s egy régi álmot valósít meg, munkahelyeket teremtve ezzel a városban. Az építés lehetőségét közbeszerzésen a legolcsóbb árajánlatot tevő ZÁÉV Zrt. és a Kaposvári Középületkivitelező Kft. nyerte el.

A Baross Gábor utcában kétszintes parkolóház épül, 184 új hellyel megoldva a piaclátogató kaposváriak legnagyobb problémáját. A harmadik szinten épül meg a vásárcsarnok, ahol raktárral, mosdóval, öltözővel felszerelt üzleteket alakítanak ki. Az őstermelők továbbra is asztalokról árusíthatnak.

Az átalakítás következő ütemében a jelenlegi piacot újítják meg. Elbontják a csarnokot és a pavilonokat, s a felszabaduló területen új térburkolatot fektetnek le. Kisebb zöldfelületeket is terveztek, és rendezik a vásárcsarnokkal éppen egy szinten fekvő elárusító teret. Fedett “gombákat” építenek, ezek alatt 4-4 kereskedő kínálhatja portékáját. A pecsenye- és kolbászsütők a Rákóczi tér felöli bejárattól északra kapnak majd helyet. A Laktanya utcai bejáratnál portásfülke épül, mellette öt üzlethelyiséget alakítanak ki.

Az új létesítmény önkormányzati tulajdonban marad, az ott lévő üzleteket és árusítóhelyeket bérelhetik a kereskedők.

Címkék: kis szines