Fürdő

180 kaposvári és városkörnyéki dolgozik a fürdő felújításán. Annak ellenére, hogy a fagyok kicsit hátráltatták a betonozást, a kivitelező azt mondja: tudják tartani az augusztus végi határidőt.

1967ben nyitott a termálfürdő. Az akkor modernnek számító létesítményre néhány hónapja még alig lehetett ráismerni. Most már sorra bújnak ki a földből a medencék. Eddig 2000 köbméter betont simítottak el, amely 4 focipályányi területre is elég lenne. Lesz itt sodrófolyosó, gyermekpancsoló, csúszda és barlang is. A jakuzziban egyelőre még csak az élményelemeket készítik a mesterek. Várhatóan azonban szeptembertől már a 37 fokos vízben pihenhetnek a kaposváriak. A kivitelező azt mondta: több szerkezeti problémával is találkoztak az épület átvételekor és az elhúzódó téllel is meg kellett küzdeniük.

Boldizsár Zsolt építésvezető (Aquaplusz Kft.) elmondta, készültek a télre, de a hideg idő egy kicsit visszavetette őket. Ezt a lemaradást azonban be tudják hozni. Az úszómedence rész háromnegyede már készen van. Feszített víztükör várja majd az úszókat és az üvegablakok páramentesítését is megoldják. Még az is elképzelhető, hogy ezt a részt néhány hónappal előbb birtokba vehetik a strandolók.

Szirják Imréné, a kaposvári fürdő beruházási ügyintézője elmondta a Kapospontnak:
- Az öltözőrész ugyanúgy az uszoda alatt van, ahogy eddig is, egy kicsit másként. Az előcsarnokból lesz megközelíthető. Ennek kell keresni a megoldását, hogy máshonnan meg lehessen közelíteni és önállóan is használható legyen az uszoda.  

A végleges határidő augusztus vége. Az egy hónapos próbaidő után már 14 medencében relaxálhatnak a vendégek, a térség legmodernebb fürdőjében. A beruházás 3,5 milliárd forintba kerül.

Címkék: kis szines