Balatonring

Néhány helybeli lakos szavait idézve próbáljuk a sávolyiak véleményét bemutatni a Balatonring-ügy kapcsán:

"Kit érdekel a kis falusi ember, nem?"

"Négyes metróra szükség volt? Biztos. Minekünk itt a bolt, hamar átmegyünk gyalog is ha kell, nem? Csalódott? Hát persze, hogy csalódott vagyok, ki tudja, hogy ki, hogyan, miképp, miért lett ez megvétózva."

"Nagyon bízok benne, hogy ez el fog készülni és minél előbb, mert az állam nem segített, de azért segíteni fog nekik más."

"Nagy reményt nem látunk ám, innen a faluból se. Munka jó lenne, ha lenne, de sajnos nincs."

Ezt hallani úton-útfélen, a közhangulat tehát nem rózsás. Ugyanúgy, mint a pálya építése. A gépek állnak. Eddig ötmilliárd forintot fektettek az építkezésbe. Az elmúlt hónapokban több millió köbméter földet és 170 ezer tonna követ mozgattak meg. Kiépítették a több mint négy kilométeres pályát.

Elkészültek a rendezési tervek és a szennyvízhálózat is. Ami akkora kapacitású, hogyha a környék összes települése rákötne, akkor is csak az egyharmadát venné igénybe. A polgármester arra kíváncsi, ha nem épül meg a pálya, ki fogja ezt üzemeltetni. Az önkormányzat ugyanis erre képtelen. Bobek József, Sávoly polgármestere a következőket mondta a KaposPontnak:
- Egy kicsit megcsalatva érezzük magunkat, számomra egy fontos feladat van most, hogy a polgárokat megnyugtassam, mert a befektetőkkel egyeztetve azt mondjuk, hogy nem adjuk fel, természetesen valamilyen formában a Balatonring el fog készülni. Sávoly polgármestere a miniszterelnökhöz fordul segítségért.

Címkék: kis szines