A somogyi lovas bázis az elmúlt évtizedekben komoly rangot vívott ki magának a hazai és a nemzetközi lovas életben, és a jövőben is szeretné megőrizni értékeit. Az év elején Kaposvár Városért díjat adományozott a közgyűlés a Pannon Lovasakadémiának. Az intézmény a lovassport hazai és nemzetközi elismertsége érdekében kifejtett tevékenységéért és kimagasló szakmai eredményeiért kapta meg az elismerést.

A lovasakakadémián az elmúlt években is folyamatos volt a fejlődés: minden szakágban rendeztek színvonalas hazai és nemzetközi versenyeket, és egyre nagyobb lett az indulói létszám. A tapasztalatok azt mutatják: a lovasok szívesen jönnek ide.
Az ősszel beindult a lovas képzés a Somogyi TISZK-kel karöltve: a megye fiataljai hétfőtől csütörtökig járnak ide sportolni, 20-40 fő lovagol naponta. A lovasakadémiát az egyetem is támogatja, a közeljövőben pedig egy újabb beruházás indul.

A március végén induló munka keretén belül felújítják a fedeles lovardát, mellé pedig parkolót is építenek. A remények szerint az ősszel már egy megújult, szép létesítmény várja majd az érdeklődőket. Alapvető cél, hogy az intézmény megőrizze azt, amit eddig elért.

A téli fedeles díjugrató viadalok után március 26-a és 28-a között a Mesterek Tornájával folytatódik az idei versenyprogram, és az előzetes nevezések alapján ismét színvonalas küzdelemre van kilátás - ahogy ezt már megszokhattuk az elmúlt évtizedekben.

Címkék: kis szines