Téli útviszonyok mellett járhatók az utak a Dél-Dunántúlon, elakadásokról járhatatlan utakról elzárt településekről nem érkezett jelentés a Magyar Közút ügyeletére. A megyében átlagosan 1 centiméter hó esett, az út mellett 8 centiméteres vastagságot mértek. Somogyban 18 gép dolgozik az utakon, 29 pedig készenlétben áll a nagyobb havazás esetére.

Kaposváron is havazott a reggeli órákban. A Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. járatai 5-10 perces késésekkel közlekednek az útviszonyok miatt. A buszok mindenhová eljutottak a városban.

Petes Tamás a KVG Zrt. marketing igazgatója elmondta: szerda este óta négy géppel dolgoztak, amihez reggel csatlakozott további négy hókotró és harminc hómunkás. Ők csütörtökön napközben is dolgoznak. Kaposváron mintegy 8 centiméter hó esett, a fő és tömegközlekedési útvonalak jól járhatók. A mellékutak megfelelő mintázatú téli gumival járhatók.

A meteorológiai szolgálat jelentése szerint helyenként 24 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó várható a régióban. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul. Késő este +1, -3 fok valószínű, délnyugaton lehet kissé hidegebb.

Kezdetben sok lesz, majd felszakadozik, csökken a felhőzet, és az időszak nagy részén többórás napsütésre számíthatunk. Ugyanakkor az átmeneti felhőzet-növekedésből elsősorban északon szórványosan hózáporok is kialakulhatnak - írja a met.hu.

A barcsi, a marcali és a csurgói tűzoltók vonultak, ők zömében árokba csúszott járműveket húztak vissza az útra. Csurgón ketten beszorultak egy felborult autóba, őket a tűzoltók emelték ki a roncsból. Információink szerint egyikük súlyosan, a másik könnyebben sérült meg.

 


Galériához kattints!Galériához kattints!Galériához kattints!Galériához kattints!Galériához kattints!
Galériához kattints!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Böhönyén pedig egy kamiont kellett menteni. A tűzoltók közel húsz esetben vonultak menteni reggel óta.

 

A helyközi autóbusz-közlekedésben az éjszakai havazás komolyabb fennakadást nem okozott - tájékoztatott Kovács Melinda a Kapos Volán vezérigazgatói asszisztense. - Csurgó térségében a Somogybükkösdről 4.50 órakor induló Somogyudvarhelyre közlekedő járat az útszakasz takarítatlansága, csúszóssága miatt Somogybükkösd és Porrog között nem közlekedett.

A megye többi területén az autóbuszjáratok Felsőbogátpuszta kivételével valamennyi települést érintve, kisebb, 5-10 perces késésekkel közlekednek.

Nem engedték be a kamionokat Horvátországba.

A megváltozott útviszonyok miatt csütörtök reggel 5 órától az utak letakarításáig a horvát hatóságok a Barcsi Közúti Határátkelőhelyen nem engedték be a kamionokat. Ezt a zárlatot fél tíz körül oldották fel. A határon egyetlen kamion sem várakozott - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Sajtóanyag

A helyközi autóbusz-közlekedésben az éjszakai havazás komolyabb fennakadást nem okozott. Csurgó térségében a Somogybükkösdről 4.50 órakor induló Somogyudvarhelyre közlekedő járat az útszakasz takarítatlansága, csúszóssága miatt Somogybükkösd és Porrog között nem közlekedett.

 

A megye többi területén az autóbuszjáratok Felsőbogátpuszta kivételével valamennyi települést érintve, kisebb, 5-10 perces késésekkel közlekednek.

Címkék: havazás, közlekedés, kis szines