Az immáron megszokott rend szerint ünnepli Kaposvár az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóját. Pénteken délelőtt a Kossuth téren ünnepélyesen felvonják a lobogót, 14-én kora este pedig a Hősök Templománál folytatódik az ünnep. Giber Vilmos tanácsnok köszöntője mellett a Füred Rock Szín Kör műsorát hallgathatják meg a jelenlévők.

Március 15-én, hétfőn 10.30-kor a Széchenyi téren a Déryné Vándorszíntársulat előadásával kezdődik az ünnepség, majd a Petőfi térre és a Kossuth térre vonulnak az emlékezők. Szita Károly polgármester 11.30-kor mondja el köszöntőjét. Az ünnepi műsor összeállítását idén a Noszlopy Gáspár közgazdasági szakközépiskola tanulói vállalták.

Este ünnepi hangversenyt ad a Kaposvári Szimfonikus Zenekar a Csiky Gergely Színházban.

A nemzeti ünnep miatt március 15-én változik a forgalmi rend a belvárosban, útlezárásra és forgalomelterelésre kell számítani a Szent Imre utcában, a Bajcsy-Zsilinszky utcától a Széchenyi térig, majd a Petőfi téren.

Idén nem rendez Tavaszi fesztivált a somogyi megyeszékhely, ennek ellenére gazdag kulturális kínálat vár minden kaposvárit és ide látogatót. A tavaszköszöntő hangversenysorozat 26 eseményéből hetet már nagy sikerrel megrendeztek, ám a zeneiskola a következő hetekben is tartalmas kikapcsolódást ígér az érdeklődőknek.

Ugyancsak felhőtlen szórakozást nyújthat a március 18-án a Munkácsy gimnáziumban koncertező Benkó Dixieland Band, a másnap hangversenyt adó Kaposvári Fúvószenekar, valamint a Zenekedvelők Egyesülete által szervezett Felnőtt kórusok hétvégi találkozója. A Pécsi Bazilika Mozart Kórusa és Zenekara március 25-én lép fel a református templomban.

A jogi beszélgetéseket idén immáron tizennyolcadszorra rendezi meg Kaposvár március 18-án és 19-én.

Címkék: kis szines