Kátyúk

Törik az aszfaltot Kaposváron. Kátyúzáshoz készítik elő. A szűk belvárosban 300 lyukat számolt össze a városgondnokság. A külsőbb területeken még most összesítik a gördöket. Hartner Rudolf, a Kaposvári Városgondnokság vezetője így fogalmazott:
- Egyszer januárban már elindult ez a munka, de aztán jött ez a nagy hó, és többször beleszólt. Igazándiból múlt hét végén a hét elején tudtuk elkezdeni. Három hét alatt szeretnénk megcsinálni ezt a kátyúzást, ami problémát okoz.

Somogy útjain is több ezer kátyú keletkezett. Csak azokat az utakat nem kell foltozni, amit tavaly építettek. A mellékúthálózat van a legrosszabb állapotban. A somodori, lullai, ecsenyi, torvaji utakra például plusz forrásokat kell szerezni. Addig itt sebesség és súlykorlátozást vezettek be. Fenyvesi László, a Magyar Közút Kht. területi referense szerint jelenleg az útjaink elég rossz állapotban vannak. A tél nagy befolyással volt az állapotukra, nem kedvezett az útburkolatnak. A nappali felmelegedés és az éjszakai nagy hideg viszont kedvezett a kátyúk kialakulásának.

Jelenleg még a hideg kátyúzás folyik a megye útjain, csak az életveszélyes lyukakat tömik be. Ez ideiglenes megoldás. Március 15-e után kezdik a meleg kátyúzást. Sajtóinformációk szerint még nem tudni, hogy erre lesz-e elég pénz. A közút megyei igazatóságán nem kívántak erről nyilatkozni.

Címkék: kis szines