Sandra Bullock a második az Arany Málna harminc éves történetében, aki személyes jelenlétével emelte az est színvonalát. (2005-ben Hale Berry is gálázott egyet a Macskanő címszerepéért odaítélt díj kiosztásakor) Ha pedig ott volt, nem átallott All about Steve DVD-ket osztogatni a közönség soraiban. Phil Traill fergetegesnek épp nem mondható vígjátékáért nyerte el ugyanis Bullock kisasszony a savanykás gyümölcsöt.

Vasárnap este azonban újabb estélyibe bújik és újra a vörös szőnyegre lép Bullock, hiszen a The Blind side című filmben nyújtott alakításáért meg éppenséggel a legjobb női főszereplő díjáért meccsel az Oscar-gálán. Korábban sosem történt még meg, hogy egyazon évben ugyanaz a színész zsebelje be Oscar nagybácsi aranyozott sziluettjét, illetve az Arany Málnát.

A legrosszabb film 2009 kategória győztese a Transformers 2 - A bukottak bosszúja című Mixhael Bay produkció. Hogy az ítészek jobban aláhúzzák markáns véleményüket, Bay direktor úrnak ítélték a legrosszabb rendező díját is. Mégsem valószínű, hogy elkámpicsorodna a stáb, hiszen nyári blockbusterjük az év második legnagyobb bevételét hozta. Az évtized legrosszabb színésze Eddie Murphy, legrosszabb színésznője pedig Paris Hilton lett. Vagy fordított sorrendben illett volna őket ismeretnem?

(www.nbclosangeles.com)

Címkék: bullock, arany málna, film, kis szines