Ezen a héten debütál az egyik hazai aukciós portálon a legújabb Rubik kocka. Gyerekkorunk kedvenc játékához nem kell izomerő, mindössze az érintőképernyőkön kell az ujjainkat mozgatni. Az oldalak is csak virtuálisan forognak. Igen, ez már a cyber világ.

A kocka ezután "Rubik's Touch Cube" néven fut majd a boltokban, a hagyományos kocka árának többszöröséért. Amerikában már korábban is lehetett kapni, Magyarországon azonban a vatera.hu-n debütál a szerkezet, méghozzá jótékonysági aukción. Az első hazai kocka árát az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány részére ajánlották fel. Jelenleg 30 ezer forint környékén jár a licit.

Néhány fanatikus kockahívő szerint azonban a Rubik név megcsúfolása a játék új változata. A kocka majdhogynem gondolkodni is tud. Ha elakadunk, segít a következő lépésben és ha kérjük, kirakja önmagát. Hol vannak már azok az idők, amikor évekig állt a kocka a szekrényünk polcán kirakatlanul és mekkora sikerélmény volt mikor először raktuk ki a saját kezünkkel. Az sem volt ritka, hogy a több napi folyamatos forgatástól már az ember csuklója is fájt.

A Touch Cube ezzel szemben érintőképernyős, hangot ad, ki és be lehet kapcsolni. Időtállósága viszont kimerül az akkumulátorával együtt, de hálózati töltőt adnak hozzá.



Címkék: Rubik kocka, kis szines