Az utolsó utáni percben van az ország. Sürgős változásra van szükség- mondta Tőkéczki László a napokban tartott kaposvári előadásán. A történész így fogalmazott:
- Magyarország a történelmének jelen pillanatban olyan mélységét járja meg, amely tényleg csak a tömeges egyéni megújulásokkal emelheti ki az országot és saját magunkat abból, amiben vagyunk...

Hozzátette: a választástól függ a társadalom szellemi-lelki karaktere. Ugyanis csak ennek megerősítésén keresztül juthat el az ország odáig, hogy a gazdaság is jól működjön. A legnagyobb baj ugyanis az, hogy a magyarság a reményt vesztette el. Legelőször a családokat kell megerősíteni. Ezen kívül az adózási rendszeren kell sürgősen változtatni. Tőkéczki László szerint a mostani kurzusnak az az egyik legnagyobb abszurditása, hogy a fizetőképes keresletet csökkenti azzal, hogy elveszi az emberektől a jövedelmüknek egy részét. Ha nincs fizetőképes kereslet, akkor visszaesik a termelés. Megszűnnek a munkahelyek, és csökken az adóbevétel. Tőkéczki László szerint a vidéket is meg kell erősíteni.

- A múltkor - mesélte a történész - egyik ismerősöm mondta, hogy hallottad, egy faluhelyre élelmiszercsomagot vittek a városból, ez olyan, mintha  a Dunába vizet hordok. A faluból viszik a városba az élelemiszercsomagokat? Hát ez nonszensz.

A történész azt mondta, a következő négy évben elindulhat a fellendülés, de a társadalom ezt csak legkorábban öt év múlva érzékelheti.

Címkék: kis szines