Gyerekétkeztetés

Mivel a közétkeztetést állami támogatása folyamatosan csökken, így egyre több gyermek ül az iskolapadokban éhesen. Somogyban becslések szerint több ezer.

Szakemberek szerint Somogyban több ezer olyan gyermek lehet, aki nem kap elég és megfelelő élelmet. A gyermekotthonokban egyelőre nincs gond, de a csökkenő állami támogatás miatt csupán 700 forintból kell megoldani egy- egy gyermek napi étkeztetését, utaztatását, ruházkodását.

Szekeres Adrienn egyik dalával köszönték meg a somogyjádi Móra Ferenc Lakásotthon lakói a 600 erez forintos támogatást. Az otthon vezetője azt mondta, a jelenlegi normatívát is csökkenteni akarják. Vince Henriett, a somogyjádi Móra Ferenc Lakásotthon szakmai vezetője így fogalmazott:
- Minden olyan adomnyra amit meg tudunk csípni és nem a ymgyei önkorméynzat normatívűjábó tudunk vásáolni nagyon örülünk.

A programban szívesen vett részt Szekeres Adrienn, aki elmondta, nagyon testhezállónak érzi ezt a felkérést, és nagyon örül, hogy ott lehet ezeken a helyeken és láthatja, hova kerülnek az adományok és a tavalyi évhez képest sikerült 20%-kal megnövelni a bevételeiket. Az alsóbélatelepi otthonnal együtt csaknem 1 millió forintnyi élelmiszert osztanak szét a Közösen program keretében. Kispál László, a Raiffesisen Bank fiókvezetőjétől megtudtuk, hogy ez a program 3. éve fut. Az idén rekordot döntöttek, több mint 12 millió forint jött össze. 10 gyermekotthoban nyújtanak támogatásokat. A gyerekek a többi között rizst, cukrot, étolajat, lekvárt és csokit is kaptak. Ez utóbbinak örültek a legjobban.

Címkék: kis szines