A Szakiskolai közismereti tanulmányi versenyek 2009/2010. regionális döntőivel egy helyszínen és időpontban kerülnek megrendezésre a szakképzés aktualitásait napirendre tűző regionális szakképzési szakmai nap elnevezésű rendezvények. A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (NSZFI) által rendezett kerekasztal-beszélgetések kiemelt témakörei az adott régió hiányszakmái, az előrehozott szakiskolai szakképzés rendszere, a hiányszakmát tanuló szakiskolások ösztöndíjrendszere, valamint a TISZK-ek szerepe. Szintén a szakmai megbeszélések keretében mutatkozik be az európai uniós finanszírozásból megvalósuló – a szak és felnőttképzés fejlesztését szolgáló – TÁMOP 2.2.1 kiemelt projekt. A kerekasztal-megbeszéléseket az adott régió hiányszakmáit bemutató kiállítások kísérik.

A kerekasztal-beszélgetések

Időpontja

2010. február 26., 14-16 óra

Helyszínei:

Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium Trefort Ágoston Műszaki Tagiskolája

5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.

Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola

7400 Kaposvár, Rippl-Rónai u. 15.

Bocskai István Szakképző Iskola

4200 Hajdúszoboszló, József Attila u. 25.

Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskola

3530 Miskolc, Hermann Ottó u. 2.

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskola

2800 Tatabánya, Kós Károly út 17.

Kossuth Zsuzsanna Szakiskola, Szakközépiskola, Gimnázium Felnőttoktató, Felnőttképző és Kollégium

2370 Dabas, József Attila u. 107.

Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola és Kollégium

9700 Szombathely, Petőfi Sándor u. 1.

 

 

A képzés evolúciója

A TÁMOP 2.2.1 kiemelt projekt nyolc szakmai alprojekt keretében fejleszti a szak- és felnőttképzés egyes elemeit (pályakövetés, minőségbiztosítás, szakmai vizsgarendszer fejlesztése), másrészt a képzés tartalmát (mérés-értékelés, tananyagfejlesztés); továbbá jelentős humánerőforrás-fejlesztési komponenst is tartalmaz (a szakmai tanárok, oktatók, szakoktatók szakmai ismereteinek és idegen nyelvi kompetenciáinak fejlesztése, valamint a munkahelyi gyakorlati képzés ösztönzése).

A kilencedik alprojekt feladata a nyolc szakmai alprojekt eredményeinek terjesztése és a képzés iránti kereslet növelése.

A TÁMOP 2.2.1 – A képzés evolúciója projekttel kapcsolatos további információ a www.kepzesevolucioja.hu honlapon érhető el.

Címkék: kis szines