Kapos Volán buszai

2010. március 1-jétől a 4/2010. (I.22.) KHEM rendelet alapján valamennyi VOLÁN társaság belföldi helyközi (távolsági) menetrend szerinti autóbuszjáratain bevezetésre kerül a díjmentes utazásra jogosultak részére a regisztrációs jegy, amely tartalmazza az érvényességet, valamint az indulási és a célállomás megnevezését.

A regisztrációs jegy az autóbuszokon ingyenesen váltható meg, azonban az utazási jogosultság igazolása szempontjából a menetjegyekre vonatkozó szabályokat kell vele kapcsolatban alkalmazni, ezért azt az utazás végéig meg kell őrizni és ellenőrzés esetén jegykezelésre át kell adni. Az autóbuszjáratok kizárólag érvényes regisztrációs jeggyel vehetők igénybe.

Regisztrációs jegy több utazásra jogosító formában (bérlet) nem adható ki.

A regisztrációs jegy gyakorlati célja a díjmentesen utazók közlekedési szokásainak és ezzel összefüggésben a valós személyszállítási teljesítmények felmérése, ezáltal segítve a menetrend készítésének folyamatát.

2010. július 1-jétől 500 forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki regisztrációs jegy váltására köteles, azonban e kötelezettségének nem tesz eleget.

A VOLÁN kéri az utasait, hogy amennyiben díjmentes utazásra jogosultak (6 év alattiak, 65 év felettiek, menekültek, hadigondozási igazolvánnyal rendelkezők), március 1-jét követően kérjék az autóbuszvezetőktől a regisztrációs jegyet!

Címkék: kis szines